Definities van Encyclopedie voor voeding in de Ensie B
- Baaizout
- Baars
- Bacca-melk
- Backhaus-melk
- Bacon
- Bacove
- Badiaanzaad
- Bakolie
- Bakpoeder
- Balans
- Balkenbrij
- Bami
- Banaan
- Bananenmeel
- Bankoelnoten
- Bantingkuur
- Barium
- Barlow (ziekte van)
- Basen
- Bataten
- Beenbreekziekte
- Beenderasch
- Beenderkool
- Beendermeel
- Beenmerg
- Beetwortel
- Behen-olie
- Bengkoe-olie
- Benzoëzuur
- Berberis
- Bergamot
- Bergamotolie
- Beri-beri
- Berkenboleet
- Berkenwijn
- Bessensap
- Bessenwijn
- Betaïne
- Betel-olie
- Betelnoten
- Beukenoot
- Beurré-peren
- Bier
- Bierdraf
- Biest
- Biet
- Bindsla
- Biscuit
- Bitter
- Bitterkers
- Bitterstoffen
- Blaaswormen
- Blancheeren
- Blauwbes
- Blauwgrassen
- Blauwmaanzaad
- Blauwmaanzaadkoek
- Blauwmaanzaadolie
- Bleekselderij
- Bleekzucht
- Blikgroenten
- Bloed
- Bloedmeel
- Bloedvlekkenziekte
- Bloedworst
- Bloem
- Bloemkool
- Boekweit
- Boekweitegrutjes
- Boerenkool
- Bokking
- Bolk
- Bonbon
- Boomolie
- Boonen
- Boonenkruid
- Boonenmeel
- Boonenstroo
- Bordeaux-wijn
- Boschbes
- Bostel
- Bot
- Boter
- Boterolie
- Botervet
- Boterzuur
- Botulisme
- Bouillon
- Bouillonblokjes
- Braambes
- Brandewijn
- Brasem
- Braziliaansche noot
- Broccolie
- Brood
- Broodboom
- Broodkaas
- Broodsuiker
- Brusselsch lof
- Brusselsche spruitjes