Formule 1 Encyclopedie

Mischa Bijenhof

Tijdens het lezen van de Formule 1 Encyclopedie krijg je antwoord op leuke en interessante feiten. Nog nooit verscheen er in Nederland zo'n toegankelijk en rijk geïllustreerd werk over de de Formule 1.

In Populair Taalgebruik 2022 vind je de 100 populairste woorden en uitdrukkingen met toelichting van woordverzamelaar Marc de Coster.
Dit is een jaaroverzicht van de meest gezochte woorden en uitdrukkingen van het jaar 2022 in de online encyclopedie Ensie, uit het “Woordenboek van Populair Taalgebruik”.

Hoe werkt een 51-procentsaanval? Wat is de herkomst van het woord HODL? Waar komt Pizza-day vandaan? Wat zijn Schnorr signatures? Hoe herken je een pump & dump?

Waarom moet een Formule 1-auto minimaal 1 liter benzine in zijn tank hebben na de race? Hoe zorgt remmen tevens voor energie? Waarom worden de banden bij Formule 1-auto's niet met lucht gevuld? Welke circuit wordt ook wel 'de groene hel' genoemd? Wat is de juiste strategie bij de bandenwissel?

In Populair Taalgebruik 2021 vind je de 100 populairste woorden en uitdrukkingen met toelichting van woordverzamelaar Marc de Coster.
Dit is een jaaroverzicht van de meest gezochte woorden en uitdrukkingen van het jaar 2021 in de online encyclopedie Ensie, uit het “Woordenboek van Populair Taalgebruik”.

Welke kaart wordt de vloek van Schotland genoemd? Hoe zit het systeem Standaard Hoog in elkaar? Wat is Roman Keycard Blackwood? Waaraan ontleent Morton’s fork coup zijn naam? Wanneer is een safety play aangewezen?

Eponiemen zijn woorden die teruggaan op historische personen. Zo is het kiekje afgeleid van de Leidse fotograaf Israël Kick, de brommer van de Utrechtse stalhouder Brom en dankt het bintje zijn naam aan Bintje Jansma, een sproeterig Fries meisje. Dit boek is een verzameling en een ode aan deze eponiemen.

Waarom zijn elanden in het noorden van Zweden zwaarder dan in het zuiden? Hoe verklaren fruitvliegen en erwtenplanten onze evolutie? Waarom hebben vogels in een vochtig klimaat meer donkere kleuren in hun veren? Welke overblijfselen van onze voorouders zitten er nog in ons lichaam?

Wil je liever op de hoogte blijven van onze publicaties? Laat je emailadres achter:

Wil je een grotere bestelling, media-aanvraag of heb je een andere vraag? Klik hier


Betaal met gemak: