Ensie onderwijs

Ensie is het ideale platform om kennis te valoriseren. Voor universiteiten en hoogleraren, maar ook voor studenten als interactieve onderwijstool.

Onderwijs

In het onderwijs neemt begripsvorming een belangrijke plaats in. Lesstof wordt pas echt door studenten begrepen, wanneer hierin de relevante begrippen en concepten uitvoerig worden bestudeerd. Het kunnen definiëren van een begrip is namelijk belangrijk, maar het uit het hoofd leren van een definitie is niet voldoende om deze begrippen echt onder de knie te krijgen. Dit leidt slechts tot het reproduceren van onbegrepen lesstof en zeer vluchtige kennis.

De interactieve onderwijsmethodiek binnen de master Ancient, Medieval and Renaissance Studies.

Bij Ensie krijgen begrippen niet alleen een krachtige definitie, maar worden ze aangevuld met een diepgaandere betekenis.

Een actieve rol van de student bij begripsvorming zorgt ervoor dat het begrip beter verankert in het geheugen, zodat het begrip later door de student eenvoudiger in een andere context kan worden toegepast.

 

Interactieve onderwijsmethodiek

Het Ensie kennisplatform biedt de mogelijkheid voor studenten om persoonlijk en op interactieve wijze kennis eigen te maken door te gaan omschrijven. Voor leraren hebben we een onderwijsmethodiek geschreven die hiervoor kan worden gebruikt. Het team van Ensie geeft op aanvraag en ter ondersteuning ook hoor- en werkcolleges.

 

“Ik heb het tijdens colleges wel eens over de ENSIE. Deze stonden vroeger bij ons thuis; van die grote zwarte delen, vol met wijsheid. Ik heb hier vele uren in zitten lezen om kennis te vergaren, waarbij ik vooral hele stukken over de vrije gedachten van Dr. Oene Noordenbos las. Enfin, en nu sta ik er zelf in. Ik vind het geweldig en zo zie je maar: het kan raar lopen in het leven.”

- Paul Cliteur

 

 

Onderwijsmarketing

Valoriseren heeft als doel om nieuw ontwikkelde technologie en kennis, die aanwezig is bij de onderwijsinstellingen, aan te wenden ten gunste van de maatschappij. Wetenschappelijke kennis wordt pas waardevol wanneer deze wordt gedeeld met vakgenoten en de maatschappij. Valorisatie is een van de drie kerntaken van Universiteiten waarbij Ensie ondersteuning biedt.

De pagina van de Radboud Universiteit

 

Het Ensie platform biedt voor hoogleraren of andere kenniswerkers de mogelijkheid om op basis van hoofdelijk auteurschap kennis te valoriseren. Dit kan bijvoorbeeld op persoonlijke titel, maar ook vanuit een vakgroep als in teamverband.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Ensie voor bedrijven of eens met ons van gedachten wisselen? Op ons kantoor staat de koffie klaar. Laat hier je gegevens achter en we bellen je binnen 24 uur terug!

Meer weten?

Wil je meer weten over Ensie, of eens met ons van gedachten wisselen? Op ons kantoor staat de koffie klaar. Tevens is het mogelijk om in ons archief door de oorspronkelijk Encyclopedie├źn te bladeren en de kennis van weleer op te snuiven.

Neem contact op