Definities van Encyclopedie voor voeding in de Ensie A
- Aagtappel
- Aal
- Aalbes
- Aardappel
- Aardappelstroop
- Aardappelvlokken
- Aardappelzetmeel
- Aardbei
- Aardnoten
- Aardpeer
- Aardzout
- Aas
- Abrikoos
- Absinth
- Acajou-olie
- Acetonurie
- Achloorhydrie
- Acholie
- Achromatopsie
- Acidosis
- Advokaat
- Aetherische oliën
- Aethylalkohol
- Affodil
- Afkoken
- Afroomen
- Agar-agar
- Agrest
- Ahornsuiker
- Ajuin of ui
- Alanine
- Albumine
- Albuminurie
- Ale
- Aleuron
- Aleuronaatbrood
- Alfalfa
- Alicante
- Alikruik
- Alkali-reserve
- Alkalisch
- Alkaloïden
- Alkohol
- Alkoholvrije dranken
- Alligatorperen
- Allium
- Aluminium
- Alvleeschklier
- Amandelen
- Amandelolie
- Amandelpers
- Amara
- Ameldonk
- Amelkoren
- Amerikaansche olie
- Aminozuren
- Ammoniak
- Ampo
- Amygdaline
- Amylacetaat
- Amylase
- Amylum
- Ananas
- Ananas-aardbei, ananas-appel
- Ananassap
- Anatto
- Andijvie
- Aneurine
- Anijsolie
- Anijsstroop
- Anijszaad
- Ansjovis
- Apepsie
- Appel
- Appelmeel
- Appelolie
- Appelsap
- Appelwijn
- Appelzaadolie
- Appelzuur
- Aqua
- Arabische klontjes
- Arachinezuur
- Arachis
- Arachisolie
- Arak
- Arapaima
- Areca-noten
- Arecoïne
- Arecoline
- Arginine
- Aroma
- Aromatische verbindingen
- Arrowroot
- Arsenicum
- Arteriën
- Artesisch water
- Artisjok
- Asch
- Aschgehalte