Andijvie (Cichorium Endivia) is een bladgroente, welke zeer algemeen gegeten wordt, zoowel rauw als gekookt. Doordat andijvie zich goed laat inmaken wordt ze niet alleen versch maar ook veel ’s winters gegeten. Er zijn verscheidene variëteiten bekend, zoo o.a. zomerandijvie, welke heel vroeg in den zomer reeds gegeten wordt, verder winterandijvie, welke zich bijzonder voor het inmaken leent. Dan nog de krulandijvie, die veel rauw als sla gegeten wordt. Samenstelling: eiwit 1,62%; vet 0,2%; koolhydraten 2,5%; ruwvezel 0,7%; minerale bestanddeelen 0,8%; water 94%.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk