Agar-agar is gedroogd zeewier, waarvan in den handel meerdere soorten voorkomen. Het doet dienst als surrogaat voor gelatine. O.a. wordt het in de banketbakkerij gebruikt en als middel om jams te vervalschen. De agar-agar, die gedroogd in den handel voorkomt, is in staat zeer groote hoeveelheden vocht vast te houden. Reeds een oplossing van 0,5% in heet water, wordt na bekoeling een vaste geleiachtige massa. In sommige deelen van Indië wordt het als voedsel door de bevolking gebruikt. De werkzaamheid om water te binden is bij agar-agar 8 x zoo groot als van gelatine. Als voedingsmiddel heeft het weinig waarde.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk