Amandelolie (bittere) is de aetherische olie uit zaden van Prunus Amygdalus of bittere amandel. Vaak wordt onder dezen naam ook de olie uit abrikozenpitten in den handel gebracht. De zaden worden eerst fijngemalen en daarna wordt de vette olie uitgeperst; de perskoek wordt daarna gedurende ongeveer een halve etmaal met lauw water behandeld, waardoor het amygdaline afgebroken wordt. Daarna destilleert men met waterdamp de bittere amandelolie over, die zich als een zware lichtgele laag onder in het destillaat afscheidt. Bittere amandelolie bestaat voornamelijk uit benzaldehyde met wisselende hoeveelheden blauwzuur, waardoor het vergiftig is. Door een aparte behandeling kan het blauwzuur verwijderd worden.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk