Duits schilder en illustr. (Augsburg ± 1480-1542), waarschijnlijk zoon van den schilder en illustrator Jörg Beck, als verluchter van manuscripten bekend, waarin hij werd bijgestaan door zijn zoon.
Leonhard heeft een reeks houtsneden gemaakt en heeft veel gewerkt voor keizer Maximiliaan I, vooral van 1512-1518. Als schilder heeft hij o.a. een H. Joris gemaakt, die in het Weense museum is. —, Ludwig, Duits generaal (Biebrich 29 Juni 1880 - Berlijn 20 Juli 1944), werd in 1935 chef van de generale staf van het leger, doch was gekant tegen Hitler’s agressieve optreden, omdat hij inzag, dat dit moest uitlopen op een oorlog, die Duitsland zou verliezen. Nadat een poging om Hitler in Sept. 1938 ten val te brengen verijdeld was door het onverwachte accoord van München, waarbij Frankrijk en Engeland capituleerden voor Hitler’s eisen, nam hij zijn ontslag. Hij bleef samenzweren tegen het nat.-soc. regime en was dan ook voorbestemd om bij het slagen van de beraamde omwenteling opperbevelhebber van het leger en Rijksstadhouder te worden. Toen echter de aanslag op Hitler van 20 Juli 1944 niet het gewenste gevolg had en de gehele samenzwering ineenstortte, trachtte hij, om het lot van zijn kameraden (von Witzleben, Olbricht, Stauffenberg*, Goerdeler* en vele anderen), die terechtgesteld werden, te ontgaan, zelfmoord te plegen, doch bracht zich slechts enige verwondingen toe. Generaloberst Fromm liet hem daarop doodschieten.
Lit.: H. B. Gisevius, Bis zum bittera Ende I/II (1946); R. Pechei, Deutscher Widerstand (1947); F. von Schlabrendorff, Offiziere gegen Hitler (1946); A. W. D ulles, Germany’s Underground (1947)'