….(tekst ontbreekt) feet en de verwachting van een spoedig komend laatste oordeel. Toen Jan van Leyden namens Jan Mathijs in de stad kwam, woonde hij in het huis van Knipperdollink, wiens dochter Dieuwertje (de latere koningin Divaraj hij trouwde, en die hem in alle opzichten steunde en zich in zijn ideeën geheel bij hem aansloot.
Meer dan een jaar was zijn woning hoofdkwartier der Wederdopers, maar hijzelf trad als burgemeester af, toen het denkbeeld van een ouderlingenbestuur zegevierde. Knipperdollink werd toen scherprechter, wat zo ongeveer hoogste rechter was in het Nieuwe Sion. Toen Jan van Leyden koning werd (waar Knipperdollink eerst tegen was; na enkele dagen gevangenschap verklaarde hij zich bekeerd) werd hij diens luitenant-generaal en daarmee de voornaamste bestuurder. Scherp trad hij op tegen alle afwijkenden en weifelmoedigen, zoals hij vroeger al aan de zuivering der stad een belangrijk aandeel had gehad. Na de inneming van Munster werd hij dan ook gelijk met Jan van Leyden afschuwelijk gemarteld en ter dood gebracht; zijn lijk werd aan de Lambertuskerk opgehangen,DR H. A. ENNO VAN GELDER
Lit.: Cornelius, Berichte von Augenzeugen über das Munsterische Wiedertäuferreich (1853); G. Tumbult, Die Wiedertäufer (1916); J. O. Plassmann, Das Reich der Wiedertäufer (1935).