In NEDERLAND geeft het Centraal Bureau voor de Statistiek sedert 1902 een Maandschrift uit, hoofdzakelijk voor arbeidsstatistiek. De inhoud is: bedrijfstoestand en arbeidsmarkt, arbeidsbeurzen, arbeidsvoorwaarden (loonregelingen enz.), vakorganisatie, arbeidersbescherming en -verzekering, werkloosheid, werkstakingen en uitsluitingen, bevolking, volkshuisvesting, gezondheidswezen, armenzorg, havenarbeid, ongevallenaangiften, faillissementen, rijksmiddelen, spaarbanken, scheepvaartverkeer, spoorwegen, voortbrenging en verbruik, in de maand uitgekomen officiële rapporten, wetsontwerpen, behandeling daarvan, afgekondigde wetten, algemene maatregelen van bestuur, handelsbeweging, aanbestedingen, levensmiddelenprijzen, kosten van levensonderhoud en een overzicht van buitenlandse maandbladen.
Sinds de totstandkoming van het Intern. Arbeidsbureau is dit het internationale centrum van de arbeidsstatistiek (z arbeidsbureau).Arbeidsstatistieken worden, met uitzondering van Engeland, waar de vakverenigingen zich ermee bezig hebben gehouden, in de meeste staten van Europa en in Noord-Amerika door de regeringen verzorgd. Noord-Amerika ging voor; reeds in 1869 richtte Massachusetts een Bureau of Labor op, gevolgd door verschillende andere staten der Unie. In 1884 volgde de Bondsregering. Onder de Europese staten ging Engeland voor (1886) met zijn Labour Bureau (later Department), gevolgd door Frankrijk (1891, Office du Travail), België (1894, Arbeidsbureau, dat thans deel uitmaakt van het Ministerie van Arbeid, Nijverheid en Sociale Voorzorg), Oostenrijk (1898, K.K. Arbeitsstatistisches Amt) en Duitsland (1902, Arbeitsstatistische Abteilung im Kais. Statistischen Amt), in Nederland wordt de arbeidsstatistiek bewerkt in het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Gegevens omtrent de BELGISCHE arbeidsstatistiek worden gepubliceerd in het Arbeidsblad, een maandelijks tijdschrift, sedert 1899 uitgegeven van Regeringswege. Het bevat aanduidingen aangaande werkloosheid, stakingen, lock-outs, lonen, levensduurte, prijzen, productie, enz.
Meer wetenschappelijke gegevens vindt men in de publicaties van het Nationaal Instituut voor de Statistiek, inzonderheid in de boekdelen over de economische en sociale optelling van 27 Febr. 1937 en in het maandelijks Bulletin.