Definities van Culinair van a tot z in de Ensie K
- kaan / kaantje
- kaas
- kaasfondue
- kabeljauw
- kadet / kadetje
- kaki
- kalebas
- kalf(-svlees)
- kalkoen
- kamille
- kampernoelje
- kandeel
- kandij(suiker)
- kaneel
- kangeroe
- kanteloep / canteloupe
- kantkoek
- kapoen
- kappertjes
- karamel / caramel
- karbonade
- kardoen
- karmijnrood
- karnemelk
- karwijzaad
- kastanje
- kaviaar
- kebab
- kefir
- kerrie
- kers
- kerstmis
- kervel
- ketchup
- ketelkoek
- ketjab
- kievitsei
- kikvors (billetjes of dijen)
- kip
- kipper / kipperd herring
- kirsch / kirschwasser
- kiwi
- klapbes
- klapstuk
- kletskop
- kluif
- knâckebröd
- knakworst
- knoedels
- knoflook
- knol
- knolraap
- knolselderie
- koek
- koekje
- koekkruiden
- koelen
- koffie
- koffietafel
- kogelboon
- koken
- kokosnoot / cocosnoot
- kokskruiden
- komijn
- komkommer
- konijn
- koningskruid
- kool
- koolraap
- koolrabi
- koolvis
- koraal
- korenvink
- korhaan / korhoen
- koriander
- korst
- korst(deeg)
- kotelet
- koud voorgerecht
- koud zoet nagerecht
- krab
- krabbetje
- krakeling
- kreeft
- krent
- kriek
- kroepoek
- kroket
- kroos / kroosjespruim
- kropsla
- kruiden
- kruidenboter
- kruidenthee
- kruidkoek
- kruidnagel
- kruidnoot
- kruisbes
- kruizemunt
- krulandijvie
- kuit