(1) hoofdstad van het Britse eiland Jamaica in West-Indië, met de voorsteden ca 110 000 inw., gelegen aan de Golf van Kingston op de Z.O. kust en aan de rand van de zandige Liguaneavlakte, aan een door een 15 km lange schoorwal van de zee gescheiden haf, de Hunt Bay, is de grootste stad van Brits West-Indië. Het is een spoorwegkruispunt.
Tot de uitvoerartikelen behoren vruchten (bananen), koffie, suiker, rum, gember, tabak, Spaanse peper, citruspulp en fijne houtsoorten. De mooie en diepe haven wordt in het Z. afgesloten door de smalle landtong (schoorwal) Palisadoes, op het uiteinde waarvan Port Royal ligt. Kingston werd in 1693 gesticht, nadat Port-Royal door een aardbeving was verwoest.(2), stad in de Canadese provincie Ontario, met 30 125 inw., ligt op de noordelijke oever van het Meer van Ontario, op de plaats waar de St Laurensrivier het meer verlaat en het Rideaukanaal een aanvang neemt, ten Z.W. van Montreal en ten O.N.O. van Toronto, met beide door een spoorweg, en door bovengenoemd kanaal met Ottawa verbonden. De stad is regelmatig aangelegd, heeft vele fabrieken (machines, ijzerwaren, landbouwwerktuigen, zeep, electriciteit, leer), handel in graan en hout. De haven heeft een druk verkeer. Kingston, hoofdstad van Frontenac County, heeft een universiteit (in 1841 gesticht) en het Royal Military College. De stad werd in 1783 gesticht en was van 1841-1844 hoofdstad van Canada.
(3),of eigenlijk Kingstown, hoofdstad van het Britse eiland St Vincent (Brits West-Indië), met 4800 inw., ligt op de Z.W. kust van het eiland aan het begin van de Kingstown Bay aan de voet van de bergen. De plaats heeft een goede rede en uitvoer van hout, copra, katoen, suiker, rum, arrowroot en een weinig cacao. Kingston heeft een mooie plantentuin, die in 1763 werd aangelegd.
(4) is een stad in de staat New York (V.S.), gelegen aan de Hudson bij de mond van de Rondout Creek, 145 km ten N. van de stad New York. Kingston had in 1950 28 860 inw.; zij is de hoofdstad van Ulster County en is de eerste hoofdstad van de staat New York geweest. Kingston beschikt over goede verbindingen door zijn ligging aan de rivier en aan een aantal spoorlijnen. De stad ligt te midden van een fraai berglandschap, en ca 10 km ten W. er van ligt het Ashokan Reservoir, met zijn 65 km lange oeverlijn, dat dient voor de watervoorziening van de stad New York. Er zijn in Kingston verschillende industrieën gevestigd. Reeds in 1609 vestigde Henry Hudson hier een handelspost en in 1614 bouwden de Nederlanders een klein fort aan de mond van de Rondout. In 1652 kwam er een Nederlandse nederzetting, die echter te veel was blootgesteld aan aanvallen van de Indianen, die in 1663 de huizen afbrandden en de meeste inwoners doodden of gevangen namen. De Engelsen namen de plaats in 1664 in bezit, en noemden haar naar Kingston Lisle, het familiegoed van gouverneur Francis Lovelace. In 1777 kwam hier de conventie bijeen welke de eerste staatsgrondwet opstelde. Het gebouw waar de eerste staatssenaat bijeenkwam, dateert uit 1676, en is een van de oudste openbare gebouwen in de V.S. Tijdens de Amerikaanse vrijheidsoorlog werd Kingston in 1777 geplunderd en gebrandschat door de Britten onder generaal Sir John Vaughan. Kingston was een van de steden die in 1787 op de nominatie stonden, hoofdstad van de V.S. te worden. Het verkreeg in 1872 stadsrechten.