(1), vroeger een zelfstandige stad aan de Potomac is sedert 1878 een deel van Washington D.C. (d.i. de in het District Columbia gelegen bondshoofdstad van de V.S.). Er bevindt zich een universiteit, gesticht in 1789.
(2), te voren Stabroek en Demerara genaamd, hoofdstad van Brits Guyana, op 6° 45' N.Br. en 58° 10' W.L.v.Gr. op de rechteroever van de Demerara, niet ver van de mond gelegen, strekt zich bij een breedte van ca 1,5 km ruim 3 km langs de rivier uit. De stad wordt door dijken tegen hoogwater beschermd. Het aantal inw. bedraagt (1946) 77 585 zielen, d.i. ca 20 pct van de totale bevolking van de kolonie. Georgetown bezit brede, van kanalen doorsneden straten en pleinen met prachtige oranjebomen, oleanders enz.
De gebouwen en huizen zijn merendeels van hout. Men heeft er een Anglicaanse kathedraal, waarvan men zegt dat deze het machtigste houten bouwwerk ter wereld is, een museum en een plantentuin groot 72 ha, met de mooiste collectie palmen van de aarde. Een brand heeft in 1945 een groot deel van de zakenwijk in as gelegd. De goede haven wordt verdedigd door het fort William.
(3), is de hoofdstad van het Britse eiland Granada in West-Indië, aan de westkust gelegen. Het telt ca 11 000 inw.
(4), is de hoofdstad van het Britse eiland Pinang (Brits: Penang) aan de westkust van het schiereiland Malakka, op 50 20' N.Br. en 100° 17'O.L.v. Gr. gelegen.