1. De pulp die overblijft na het persen van druiven, appels of andere vruchten.
2. Werd een eigen naam voor eau-de-vie die wordt verkregen door distillatie van de mare van druiven. In het algemeen wordt gedistilleerd tot een hoog alcoholgehalte is bereikt. Bij het ouder worden krijgt deze eau-de-vie een karakteristieke smaak, waarin men het aroma van de druiven proeft, met een vleugje dat doet denken aan leder. In de meeste wijngebieden wordt Mare geproduceerd. Een van de meest bekende is Mare de Bourgogne, met name die van RomanéeConti, Musigny, Chambertin, NuitsSaint-Georges, Meursault en Montrachet. Mare uit de districten waar witte wijn wordt gemaakt is lichter en wat verfijnder dan die uit de gebieden waar rode wijn wordt gemaakt. De kostbaarste is de Mare des Hospices de Beaune. Een van de lichtste en meest verfijnde wordt gemaakt in de Champagne. Ook de Mare d’Auvergne geniet een goede reputatie. In Italië en Califomië wordt deze eau-de-vie Grappa genoemd.