Margarine of kunstboter is een vervangingsmiddel voor natuurboter, dat een zeer groot afzetgebied heeft gevonden. Alle mogelijke vetten en oliën kunnen als grondstof dienst doen. Oorspronkelijk werd het bereid uit uitgesmolten rundvet, reuzel en melk. Tegenwoordig worden er allerlei plantaardige oliën, als cocosvet, sojavet en grondnotenolie, en tranen voor gebruikt, welke door een hardingsprocédé smaak-en reukvrij worden gemaakt. De voedingswaarde van margarine is practisch gelijk aan die van natuurboter, vooral wanneer men er ook regelmatig de vitaminen A en D aan toevoegt. In smaak en reuk staat ze nog eenigszins ten achter bij de natuurboter.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk