Slachthuis (openbaar) of abattoir - is een in verschillende steden van gemeentewege gehouden inrichting, waar alle dieren worden geslacht en een deskundige vleeschkeuring plaats heeft. Een gemeenteverordening verbiedt het slachten op andere plaatsen in de gemeente. Een voordeel is, dat de vleeschkeuring nauwkeurig kan plaats hebben, een koelhuis aanwezig kan zijn voor het lang goed houden van het vleesch en verder aan het abattoir verbonden zijn een vetsmelterij, een darmenwasscherij en -zouterij, een steriliseerinrichting, bloeddrogerij, zouterijen, enz., waardoor de afvalproducten voordeeliger verwerkt kunnen worden. Behalve een goed toezicht op vleesch, wordt door een openbaar s. ook bodemverontreiniging in de gemeente voorkomen.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk