Winkler Prins

Anthony Winkler Prins (1870)

Gepubliceerd op 14-11-2017

Amandelmelk

betekenis & definitie

Amandelmelk is voor velen een aangename drank, zoodat wij in weinige regelen willen aanwijzen, hoe zij bereid wordt. Men giet kokend water op zoete amandelen, zoodat men ze gemakkelijk van de schil kan ontdoen. Daarna dient men de witte kernen droog in een mortier fijn te wrijven. Voorts wordt er bij gestadig wrijven zooveel water (ook wel rozenwater) bijgevoegd, als noodig is om aan de melk de vereischte vloeibaarheid te geven, waarna een en ander op een doek gegoten en uitgeperst wordt.

Men voegt er dan wat suiker bij, en de drank is gereed. Men kan ook eene soort van geconcentreerde amandelmelk maken, als men den zoo even vermelden drank met suiker tot eene siroop laat koken. Men voegt een weinig van dezen bij wat water en verkrijgt hierdoor een zoet, frisch en aangenaam smakend vocht.

< >