Gepubliceerd op 29-11-2018

Runderbout

betekenis & definitie

Runderbout - m. (-en), vierde deel eener geslachte koe:

...GEBRAAD, o. gebraden rundvleesch ;
...HAAS, m. (...hazen), zie HAAS (2de art.);
...HARST, m. (-en), dikke lende van een rund;
...HUID, v. (-en), huid van een rund; handel in gezouten runderhuiden;
...LAPJES, o. mv., platte stukken rundvleesch;
...MEST, m., mest van runderen;
...NIER v. (-en);
...ONGEL, v. rundervet;
...OOG, v. sierplant, met goudgele bloemkroon, uit Oost-Europa ingevoerd (buphthalmum speciosum);
...PEST, v. veepest;
...RIB, v. (-ben), het tusschen de ribben zich bevindende rundvleesch ;
...SCHENKEL, m. (-s), onderpoot van een rund ;
...SLACHTER,
...SLAGER, m. (-s);
...SLACHTERIJ, SLAGERIJ, v. (-en), plaats waar runderen geslacht worden;
...SLAG, o. soort; dat is een goed runderslag;
...STAL, m. (-len), koestal;
...VET, o. vet van runderen, zoowel rauw als gesmolten;
...WORST, v. (-en), worst van rundvleesch : versche, gerookte runderworst:
...ZIEKTE, v. (-n), ziekte bij runderen ; inz. de veepest.

< >