ei; oeufs brouillés, roereieren; oeuf dur, hard (gekookt) ei; oeuf hardé, windei; oeuf mollet, zacht (gekookt) ei; oeuf poché, gepocheerd ei; oeuf rouge, Paasei; oeuf à la coque (à la mouillette), zie oeuf mollet-, oeuf au miroir, spiegelei; oeufs à la neiqe, schuim van geklopt eiwit; oeuf à repriser, maasbal; oeuf de Pâques, Paasei; oeuf sur le plat, spiegelei; donner un oeuf pour avoir un bœuf, een spiering uitwerpen om een kabeljauw te vangen; mettre tous ses oeufs dans le même panier, ailes op één kaart zetten; écraser (tuer) dans l’oeuf, in de kiem smoren; marcher sur des oeufs, op eieren lopen.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk