Fray Ventos of Independencia, hoofdstad van het departement Rio Negro van de Zuidamerikaanse republiek Uruguay. De stad, gelegen op 33o 15' Z.Br. en 58° 10' W.L. v.
Gr. aan de Uruguay, 193 km stroomopwaarts van Buenos Aires en 420 km van Montevideo, heeft haar ontstaan te danken aan de vleesextractindustrie. Het eerst heeft Liebig in 1847 door zijn verhandeling Ueber die Bestandteile der Flüssigkeit im Fleische aanleiding gegeven tot het vervaardigen van een lijmvrij vleesextract. Zekere Giebert, die jarenlang het vleesvermorsen in de slachtplaatsen of saladéros van de La Platalanden had leren kennen, leerde nauwkeurig onder leiding van de beroemde scheikundige de bereiding van het vleesextract. Hij begaf zich in 1864 naar Uruguay en begon te Fray Bentos, dat toen uit enkele huizen bestond (in 1859 gesticht), zijn bedrijf. Aanvankelijk bepaalde hij zich tot een tiental runderen daags. Hij wist zich in Engeland kapitaal te verschaffen en liet machines uit Schotland komen, zodat er in 1868 dagelijks reeds 600 runderen tot bereiding van vleesextract geslacht moesten worden. In de loop der jaren is het aantal steeds toegenomen. Van de ca 18 000 zielen tellende bevolking is het een beroep uitoefenend deel werkzaam in de slachterijen en vleesverwerkende bedrijven en in zeep- en schoenfabrieken.