Palmpitkoek is een afvalproduct van de palmpitoliebereiding. Wordt als veevoeder gebruikt en heeft als zoodanig nog groote waarde, o.a. door haar hoog gehalte aan eiwit met een goede verteerbaarheid. Voor melkvee is ze bijzonder geschikt daar het vetgehalte van de melk er door verhoogd wordt. Palmpitkoek verhoogt de stevigheid van het spekvet, hetgeen eveneens een gunstige eigenschap is. Voor de zuivelbereiding kan dit laatste een nadeel zijn, daar de winterboter hierdoor te hard Wordt. Goede kwaliteit palmpitkoeken zijn bijna wit van kleur en hebben een aangenamen smaak en geur. Samenstelling: eiwit 17%; koolhydraten 29%; ruwvezel 28%; vet 9%; aschbestanddeelen 4,3%; vocht 13%.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk