Palmolie (palmvet) is het vet uit het endosperm der zaden van verschillende palmsoorten, o.a. van den cocospalm. Meestal verstaat men er onder het geperste of geëxtraheerde vet uit het vruchtvleesch van den oliepalm uit Afrika. Deze oliesoort heeft een oranjeachtige kleur, komt echter door zijn onaangenamen smaak voor consumptie niet direct in aanmerking. Ze wordt voor de bereiding van zeep en kaarsen gebruikt. De onaangename smaak wordt gedeeltelijk veroorzaakt door een ongewoon hoog gehalte aan vrije vetzuren (tot 60%). Het smeltpunt ligt tusschen 27 en 42,5° C. Zie palmpittenolie.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk