Zuidnederlands Woordenboek

Walter De Clerck (1981)

Gepubliceerd op 03-02-2023

korsten

betekenis & definitie

Inz. van vlees: bruin bakken of braden; bruin worden, bruinen; ook bep.: dichtschroeien.

Paneren: is de spijzen wentelen in licht geklopt eiwit, daarna in paneermeel en laten korsten in hete vetstof, Koken ± 1968, 5.

Kruid met peper en zout, zodra het vlees gekorst is, Koken ± 1968, 96.

Bruin de vetstof en laat hierin het vlees korsten. - Stoof de uien afzonderlijk gaar en voeg ze bij het vlees, Vrouw en Wereld juni 1975, p. 25.

Korst de stukken vlees in de vetstof. Blus met de rode wijn. Voeg hierbij de uien, azijn en de verschillende kruiden. Laat gedurende 45 min. stoven, Vrouw en Wereld okt. 1976, p. 13.

< >