Schrepel - noemt men een werktuig, dat op sommige plaatsen, b.v. te Zwijndrecht, gebruikt wordt, om het groenteland van onkruid te zuiveren en de gewassen op den gewenschten afstand te plaatsen. Het doet dienst daar, waar men van de schoffel moeilijk gebruik kan maken, b.v. omdat de betreffende groentesoort niet op rijen, doch breedwerpig uitgezaaid is. Vooral bij zomerwortelen doet het in vele gevallen dienst, aangezien deze gewoonlijk met de volle hand dicht gezaaid worden. De s. bestaat uit een smal, ijzeren gedeelte, dat aan de eene zijde van een snijdenden kant voorzien is en dat rechthoekig is verbonden aan een steel van 1/2 M. lengte en van boven van een houten handvat voorzien.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk