Extractiefstoffen - noemde men vroeger de in waterige of alkoholische aftreksels van plantaardige of dierlijke stoffen verkregen producten, waarvan de isoleering toenmaals niet gelukte. Nadat men uit dergelijke extracten in den loop van den tijd een groot aantal chemische stoffen in min of meer zuiveren toestand geïsoleerd heeft, is ook de onbepaalde aanduiding „extractiefstof” meer en meer verdwenen. Wat vroeger extractiefstoffen heetten, zijn nu gebleken dikwijls harsen, glucosiden, kleurstoffen, looistoffen, enz. te wezen. Men onderscheidde vroeger ook bittere, zoete, scherpe, narkotische, negative, gekleurde extractiefstoffen, welke benamingen men reeds lang heeft laten varen.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk