Findio

Findio is dé manier om online geld te lenen.

Gepubliceerd op 03-08-2016

2016-08-03

Doorlopend krediet

betekenis & definitie

Doorlopend krediet is een lening waarbij men een maximaal op te nemen bedrag afspreekt met de kredietverstrekker. Met doorlopend krediet kan men zoveel geld opnemen als men wilt, binnen het afgesproken maximum.

Doorlopend krediet biedt de mogelijkheid om flexibel geld op te nemen en af te lossen. Bij doorlopend krediet kan men geld lenen tot een maximaal bedrag en is men vrij om geld voor deze lening af te lossen wanneer men dit wilt. Doorlopend krediet wordt in de praktijk voornamelijk gebruikt wanneer men weet dat men grote aankopen gaat doen, maar nog niet concreet weet hoeveel het gaat kosten. Doorlopend krediet wordt bijvoorbeeld vaak verstrekt voor een verbouwing of een vakantie. In tegenstelling tot een persoonlijke lening, kan men met doorlopend krediet dus flexibel geld opnemen en aflossen. Men betaalt alleen rente over het bedrag dat is opgenomen. Deze rente is niet vast, maar kan per periode verschillen. Men dient er dus rekening mee te houden dat men over een bepaalde periode meer rente moet betalen dan over een andere.

Hoewel doorlopend krediet veel voordeel biedt door de flexibele manier waarop men er mee kan omgaan, loopt men wel het risico dat men meer geld opneemt dan men eigenlijk nodig heeft. Omdat men rente betaalt over het totale bedrag dat men opneemt, kan dit voor sommige personen nadelig uitwerken.