Findio

Findio is dé manier om online geld te lenen.

Gepubliceerd op 03-08-2016

2016-08-03

Autokrediet

betekenis & definitie

Autokrediet is een geleend bedrag dat uitsluitend wordt gebruikt om een auto van te kopen. Autokrediet wordt niet verstrekt door de autodealer zelf, maar veelal door een bank of een andere derde partij.

Wanneer men een auto wilt kopen, is dit vaak een behoorlijke investering. Voor veel personen geldt dan ook dat ze niet zomaar het geld voor een auto kunnen vrijmaken. Om deze reden wordt veelal een lening afgesloten voor het kopen van een auto. Een vorm van een lening om een auto mee aan te schaffen is het autokrediet.

Bij autokrediet heeft men beschikking over doorlopend krediet tot een bepaalde hoogte, dat uitsluitend is bedoeld om de kosten van de aanschaf van een auto te dekken. In tegenstelling tot een lening die men kan afsluiten bij een autodealer zelf, is de rent van autokrediet veelal variabel. In andere woorden, de hoogte van de rente staat niet vast, maar kan zakken en stijgen. Leningen die men kan afsluiten bij een autodealer zelf, hebben veelal een hogere rente dan de rente voor autokrediet.

Het voordeel van autokrediet, ten opzichte van een autolening, is dat men zelf kan kiezen wanneer en met hoeveel het verschuldigde bedrag wordt afgelost. Wanneer men financieel gezien krap zit, kan men er voor kiezen om een poosje minder af te lossen. Een financiële meevaller maakt het daarentegen mogelijk om een groter gedeelte van het autokrediet af te lossen. Men dient er bij autokrediet wel op te letten dat men rente betaalt dat is gebaseerd op de totale hoogte van het opgenomen bedrag.