Findio

Findio is dé manier om online geld te lenen.

Gepubliceerd op 03-08-2016

2016-08-03

Geldkrediet

betekenis & definitie

Geldkrediet is de benaming voor een lening waarbij de persoon die de lening afsluit vrij is om het geld te besteden. Met geldkrediet kan men zelf beslissen voor welke doeleinden men het geld gebruikt.

Leningen zijn er in allerlei soorten en maten, een veelvoorkomende variant is het zogenaamde geldkrediet. Hierbij is diegene die de lening afsluit geheel vrij om het geld te besteden. Voorbeelden van geldkrediet zijn bijvoorbeeld de persoonlijke lening of het doorlopend krediet.

Geldkrediet wordt veelal gebruikt om producten of diensten te financieren waarvan men nog niet zeker weet wat ze concreet gaan kosten. Geldkrediet wordt bijvoorbeeld veelal gebruikt voor het financieren van een verbouwing of een vakantie. In beide gevallen weet men dat men kosten gaat maken, hoe hoog deze kosten zijn en wat deze kosten precies inhouden is vooraf nog niet duidelijk.

Geldkrediet is het tegenovergestelde van goederenkrediet, wat uitsluitend is bedoeld om een bepaald goed of een bepaalde dienst mee te financieren. Voorbeelden van goederenkrediet zijn huurkoop en koop of afbetaling. In beide gevallen is de lening verbonden aan een bepaald product.