Levertraan is de traan van de kabeljauwlever, welke door stoomen gewonnen wordt. Deze vischtraan wordt als geneesmiddel o.a. tegen rachitis veel toegepast en nog meer als middel om rachitis te voorkomen. De geneeskrachtige werking berust op de aanwezigheid van een tweetal vitaminen, nl. vitamine A en vitamine D. Het gehalte aan vitamine D bepaalt de waarde van dit product, waarom het gewenscht is alleen gebruik te maken van levertraan met een aangegeven en gewaarborgd gehalte aan vitamine D. Vele levertraanmerken bevatten een te laag gehalte. Als eisch mag gesteld worden 100-125 Internationale Eenheden vitamine D per gram.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk