Asparaginezuur is een aminozuur met chemische samenstelling C4H7O4N Dit aminozuur behoeft slechts in zeer kleine hoeveelheden in voedsel aanwezig te zijn om normalen groei te geven, hetgeen er op wijst dat het lichaam flezasparaginezuur kan opbouwen. Op het optreden van nierontstekingen wordt weinig invloed uitgeoefend. In grondnoteneiwit en cocosnotenglobuline komt het in een gehalte van 5,5% voor; in gelatine 3,4%; caseïne 4,1%; lactalbumine 9,3%; eialbumine 6,2%; gliadine 0,8%; zeïne 1,8% en edestine 10,2%.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk