Bridge Encyclopedie

Toine van Hoof

Welke kaart wordt de vloek van Schotland genoemd? Hoe zit het systeem Standaard Hoog in elkaar? Wat is Roman Keycard Blackwood? Waaraan ontleent Morton’s fork coup zijn naam? Wanneer is een safety play aangewezen?

De Bridge Encyclopedie geeft uitleg van alle termen, biedsystemen en conventies die in het moderne bridge gangbaar zijn. Ook alle coups en andere speeltechnieken komen aan bod.

Belangrijk! Dit boek is exclusief voor jou! Het boek is dan ook voorzien van een zichtbaar en onzichtbaar watermerk.


Diagrammen met instructieve en spectaculaire voorbeeldspellen completeren het boek. Door de alfabetische rangschikking is een begrip zo gevonden. Een must-have voor iedere bridge-speler!

“Een prachtig en waardevol naslagwerk. Of je nu beginnend bent of reeds vele jaren bridget, ik kan je de Bridge Encyclopedie van harte aanraden.”

“Voor mij ligt een nieuw en schitterend uitgevoerd boekwerk. Bridge Encyclopedieën zijn dun gezaaid en Van Hoof heeft beslist een gat in de markt aangeboord.”

Over de auteur

Toine van Hoof (1953) leerde bridgen in de huiselijke kring en startte in 1970 met competitiebridge. In 1976 speelde hij in het Nederlands jeugdteam, dat brons veroverde op het EK, en in 1979 in het Nederlands open team. Nadien was hij diverse malen non-playing captain van het nationale team, onder meer bij de Olympiade in 2004 (brons) en het Open EK in 2005 (goud). Van Hoof werd twee keer landskampioen: bij de junioren in 1977 en bij de senioren in 2018.

Van Hoof begon over bridge te schrijven in Star Magazine, dat in 1987 werduitgeroepen tot het beste clubblad van Nederland. Van 1991 tot 1995 was hij bridgemedewerker van de Volkskrant. Een van zijn spraakmakende rubrieken(‘Schud uw kaarten’) leidde tot een aanpassing van de internationale spelregels. Van Hoof schreef drie boeken (‘Gouden handen’, ‘Het proefdoublet’ en ‘Bridge van A tot Z’) en tientallen artikelen voor de magazines ‘Bridge’ en ‘IMP’. Sinds 2012 verzorgt hij de wekelijkse bridgerubriek in de regionale bladen van Holland MediaCombinatie. In 2013 ontving hij een prijs van de International Bridge PressAssociation voor zijn artikel over het beste afspel van het jaar.

Van Hoof werkte eerder voor de Stichting Topbridge en de Nederlandse Bridge Bond.

Waarom bestellen?

Een encyclopedie van hoge kwaliteit zowel qua content als vormgeving. Bestel dit unieke werk van ruim 400 pagina’s en je krijgt:

  • Dit unieke e-boek
  • 440 pagina's aan bridge kennis
  • Prachtig geïllustreerde diagrammen

Wil je liever op de hoogte blijven van onze publicaties? Laat je emailadres achter:

Wil je een grotere bestelling, media-aanvraag of heb je een andere vraag? Klik hier


Betaal met gemak: