Crypto Encyclopedie

Krijn Soeteman

Anno 2022 hebben meer dan 1,6 miljoen Nederlanders geld geïnvesteerd in Crypto, zonder altijd precies te begrijpen waar het over gaat.

In de Crypto Encyclopedie worden alle veelgehoorde termen rondom Crypto uitgelegd. De Crypto Encyclopedie is daarmee een toegankelijk, compleet en rijk geïllustreerd werk in heldere mensentaal. Na het lezen weet jij o.a. hoe een 51-procentsaanval werkt, wat de herkomst van het woord HODL is, waar Pizza-day vandaan komt, wat Schnorr signatures zijn en hoe je pump & dump kan herkennen.

“Van altcoin tot whitepaper, voor alle leken die de cryptowereld willen begrijpen, heeft techjournalist Krijn Soeteman een encyclopedie geschreven met de belangrijkste termen.”

“Soeteman wil geïnteresseerden systematisch helpen hun kennis rondom crypto te verbeteren.”

Over de auteur

Krijn Soeteman is wetenschaps- en technologiejournalist. Hij begon zijn loopbaan bij wetenschapsmuseum NEMO en werkte in de journalistiek voor o.a. VPRO, BNR Radio, NRC en Tweakers.

In 2011 kwam hij voor het eerst in aanraking met bitcoin tijdens het maken van een reportage voor VPRO Labyrint. Ondanks dat het toen nog vaag en obscuur was, was hij direct geïnteresseerd en bleef het onderwerp zijdelings volgen. Nadat de ooit grootste bitcoinbeurs Mt. Gox begin 2014 failliet ging en daar zelf ook last van had, dook hij dieper de materie om erachter te komen dat het veel meer is dan een tech-onderwerp alleen.

In 2018 schreef hij hij zijn eerste boek over cryptovaluta. Dat inmiddels ook vertaald is in het Duits. Krijn Soeteman een van de weinige Nederlandse journalisten die uitgebreide kennis heeft over cryptovaluta, bitcoin en de blockchain. Regelmatig wordt hij dan ook gevraagd om hierover zijn licht te laten schijnen in schrift, radio, tv of in de vorm van een talk.

Waarom bestellen?

Een encyclopedie van hoge kwaliteit zowel qua content als vormgeving. Bestel dit unieke werk van ruim 260 pagina’s en je krijgt:

  • Begrijpelijke uitleg over de belangrijkste aspecten uit de wereld van Crypto
  • Ruim 200 begrippen helder verklaard
  • Hoogwaardige illustraties
  • Met een voorwoord van Bert & Peter Slagter

Wil je liever op de hoogte blijven van onze publicaties? Laat je emailadres achter:

Wil je een grotere bestelling, media-aanvraag of heb je een andere vraag? Klik hier


Betaal met gemak: