Oxaalzuur is een organisch zuur met de chemische samenstelling C2O4H2+2H2O, dat in allerlei plantaardige producten als groenten en fruit wordt aangetroffen. Oxaalzuur is een gif voor het lichaam, maar daar het heel gemakkelijk een onoplosbare verbinding aangaat met calcium, wordt het in het lichaam gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Hierbij gaat natuurlijk calcium voor het lichaam verloren. Oxaalzuur-rijke voedingsmiddelen zijn dus niet aan te bevelen, vooral niet indien die voedingsmiddelen niet tevens rijk aan calcium zijn. Spinazie bevat veel oxaalzuur maar tevens veel calcium. In dit geval komt dus het calcium niet het lichaam ten goede, terwijl het oxaalzuur ook niet schadelijk is.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk