Gember dient voor de bereiding van diverse door de Angelsaksen hooglijk gewaardeerde drankjes, met name de volgende:
Ginger ALe
Ginger Ale is een roodbruinkleurig, bruisend mineraalwater. Men voegt er vaak gin of whisky aan toe om er een met Gin-Tonic vergelijkbaar drankje van te maken. Dit surrogaat voor bier is niets anders dan water met koolzuur waaraan een kleurstof, een paar druppels peperof gemberessence of ook druivesuiker worden toegevoegd. Om de drank nog mousserender te maken kan men er nog ‘froth heading’ bij doen.
Ginger Beer
In flessen verkochte bleke en schuimende drank die in Engeland veel wordt gedronken. Hij wordt gefabriceerd door suiker, gember en wijnsteen te laten gisten in water. Hij wordt gebotteld voor het einde van de gisting. Het koolzuur dat in de fles blijft opgesloten maakt dit ‘bier’ schuimend.
Ginger Wine
In Engeland verkochte drank die wordt verkregen met gember, gist, suiker, schijven citroen, rozijnen en water. Vaak wordt hij versterkt met alcohol en gekruid met peper.