Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 28-01-2016

2016-01-28

Platinum card

betekenis & definitie

Een platinum card is een type credit card met de hoogste bestedingsruimte. Net als bij een normale credit card, kan men met een platinum card aankopen doen en deze later terug betalen. Met een platinum card heeft men toegang tot de beste service, maar heeft men ook hoge kosten.

Met een credit card kan men aankopen doen met krediet dat wordt aangewend door een persoonlijke lening af te sluiten. Wanneer men gebruik maakt van dit krediet, moet dit op een zeker tijdstip ook weer te worden terug betaald. Hierdoor is een credit card zeer handig wanneer men een grote aankoop doet, zoals een auto of een reis, en het benodigde geld op dat moment even niet beschikbaar heeft. Daarnaast kan men vrijwel overal ter wereld betalen met een credit card, waardoor het een aantrekkelijke betalingswijze is voor mensen die veel reizen. Met een platinum card heeft men een hogere limiet dan bij een normale credit card of gold card. Platinum cards zijn de meest uitgebreide en luxe credit cards, met een zeer hoge service. Sommige platinum cards hebben een ongelimiteerde bestedingsruimte.

Hoewel men met een platinum card een veel hogere limiet heeft dan bij andere varianten van credit cards, ligt de rente die men betaald over een niet terug betaald bedrag erg hoog. Daarnaast kunnen de maandelijkse kosten van een platinum card tot in de honderden euro’s lopen. Uitgevers van platinum cards, zoals Mastercard, Visa en American Express, stellen een inkomenstoets voor de aanvraag van een platinum card dan ook verplicht. De platinum card wordt in de praktijk dan ook alleen maar uitgegeven aan vermogende personen.