Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 20-01-2016

2016-01-20

Mastercard

betekenis & definitie

Een MasterCard is een debit- of creditcard. Dit is een betaalpas die gebruikt kan worden om met krediet een betaling of reservering te maken.

De MasterCard komt van het bedrijf MasterCard Worldwide, dat in de jaren 1960 begon met het verstrekken van betaalpassen. MasterCard is nu een bekend merk dat op veel plaatsen wordt geaccepteerd als betaalmethode. Mastercard betaalpassen zijn er in verschillende vormen. Naast het onderscheid tussen creditcards en debitcards zijn er ook nog verschillende opties binnen deze categorie├źn. Er is bijvoorbeeld een verschil in bestedingslimiet en service per kaart. De betaalpassen van MasterCard Worldwide hebben de merknaam Maestro.

Het krediet van de MasterCard komt niet van dit bedrijf zelf maar van de kredietverstrekker. Dit kan bijvoorbeeld een bank of een organisatie zijn. De afspraken en voorwaarden over het krediet en zo nodig de terugbetaling hiervan zijn dus tussen de eigenaar van de pas en de kredietverstrekker. Om in de toekomst kredietwaardigheid te behouden is het van belang om de juiste betaalpas te kiezen en hiervan de rekening op tijd te betalen.