Redactie Ensie

Creditcard begrippen omschreven

Gepubliceerd op 28-01-2016

2016-01-28

Gold card

betekenis & definitie

Een gold card is een bankpas waarmee men kan betalen met krediet. Dit krediet moet na gebruik worden afgelost. Hoewel de werking van een gold card hetzelfde is als een normale credit card, heeft men met een gold card vaak meer bestedingsruimte en hogere kosten.

Net als bij een normale credit card, kan men met een gold card aankopen doen en de prijs die men hiervoor heeft betaald later terug betalen. Men gaat bij het gebruik van een gold card hiervoor een korte, persoonlijke lening aan. Het voordeel van een gold card is dat men grote uitgaven kan doen, zonder dat men daar voor op dat moment genoeg geld voor heeft. Dit kan handig zijn voor mensen met een flexibel uitgave patroon. Daarnaast kan een gold card vrijwel overal ter wereld worden gebruikt. Hiermee is een gold credit card voor veel mensen een aantrekkelijke betalingswijze tijdens reizen.

Voor iedere credit card moet men een vast bedrag per maand afdragen aan de uitgever van de kaart. Bij een gold card ligt dit bedrag hoger dan bij een normale credit card. Men is soms het dubbele aan maandkosten kwijt voor een gold card ten opzichte van een normale credit card. Hier staat tegenover dat men met een gold meer geld kan spenderen en dus ook grotere aankopen kan doen. Wanneer men een gold card gebruikt en het krediet dat men heeft gebruikt niet terug betaald, dient men rente te betalen over het resterende bedrag dat men nog schuldig is. Hoewel dit ook geldt voor een normale credit card, betaald men bij het gebruik van een gold card meer rente over het krediet dat men niet terug betaald. Daarnaast zijn veel aankopen die men doet met een gold card voor een bepaalde periode verzekerd.