Honigdauw is de naam van een zoet en kleverig vocht, dat des zomers dikwijls de bladeren en takken van boomen, heesters en kruiden bedekt en voor velerlei insecten een aangenaam voedsel oplevert. Dat vocht is doorgaans afkomstig van de bladluizen, die met gulzigheid zooveel plantensappen opslorpen, dat zij die gedeeltelijk weder laten wegloopen. Onder de lindeboomen kan het vallen van honigdauw zeer sterk zijn. Jaagt de wind een stofwolk over de met honigdauw bedekte bladeren der gewassen, dan gaan de poriën digt en er ontstaat kwijning en verschrompeling, waarvoor echter eene frissche regenbui een uitstekend geneesmiddel is.
Inloggen
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Favorieten
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen:
- Je eigen Ensie account
- Direct toegang tot alle zoekresultaten
- Volledige advertentievrije website
- Gratis boek cadeau als welkomstgeschenk