Voedings en Genotsmiddelen

dr. M. Wagenaar (1938)

Gepubliceerd op 26-01-2019

Groenten (indeeling naar het gehalte aan koolhydraten)

betekenis & definitie

Groenten (indeeling naar het gehalte aan koolhydraten) - Een gehalte aan koolhydraten van 0 tot 5 % hebben: andijvie, asperges, aubergines, bloemkool, komkommer, kropsalade, krulandijvie, postelein, raapjes, radijs, rhabarber, selderie, slaboontjes, snijboonen, spinazie, tomaten, tuinboonen,veldsalade, witte kool, zuurkool en zuring.

Een gehalte van 5 tot 10 %: bieten, bitter-lof, Brusselsch lof, koolraap, peentjes, peterselie, prei, roode kool, savoyekool, knolselderie, spruitjes, tuinboonen en uien.

Een gehalte van 10 tot 15 %: artisjokken, boerenkool, versche capucijners, versche doperwten, knolletjes.

Een gehalte van 15 tot 22%: aardappelen, versche boonen, versche erwten, ramenas en schorseneeren.

Een gehalte van meer dan 22 %: Gedroogde boonen 47 %, gedroogde capucijners 46 %, gedroogde doperwten 48 %, knoflook 27 %, gedroogde linzen 57 %, gedroogde tuinboonen 41 %, gedroogde soepgroenten, Julienne 39 %.