Redactie Ensie

Verzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 05-01-2016

2016-01-05

Studentenverzekering

betekenis & definitie

Een studentenverzekering is een verzekering die alleen de zorg die jongeren of studenten nodig hebben vergoedt en daardoor een lagere premie heeft. Er zijn verschillende soorten studentenverzekeringen.

Van de verschillende soorten studentenverzekering is de zorgverzekering als enige verplicht. Daarnaast ligt het aan de omstandigheden van de student of jongere welke verzekeringen hij of zij erbij moet nemen. De overige studentenverzekeringen zijn: de autoverzekering, de elektronicaverzekering, de reisverzekering, de woonverzekering en de overige verzekeringen.

Een zorgverzekering voor studenten kost tussen 68,- en 96,10 euro per maand, afhankelijk van de verzekeraar waarmee de verzekering wordt afgesloten. Alle studenten zijn verplicht deze verzekering te hebben.

Een autoverzekering voor studenten is voor studenten die hun rijbewijs hebben gehaald en zelf een auto hebben aangeschaft. Er is keuze tussen een WA en een Allrisk dekking.

Een elektronicaverzekering voor studenten verzekert apparaten zoals een laptop of een mobieltje.

Studenten die op reis gaan, kunnen een reisverzekering overwegen. Er is dan de keuze tussen een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. De kortlopende reisverzekering is alleen voor één reis. Bij een doorlopende reisverzekering is de verzekerde het hele jaar door op reis verzekerd.

Een woonverzekering is een optie voor studenten die op kamers gaan wonen. Een andere benaming voor de woonverzekering is opstalverzekering. Bij een woonverzekering is de woning zelf verzekerd. Soms wil een student bijna alles in de woning of kamer verzekeren. Dan kan de student weer kiezen voor een student inboedelverzekering. Sommige verzekeraars bieden een opstalverzekering en een inboedelverzekering gebundeld als een verzekering aan. Dit wordt ook een woonverzekering genoemd. Daarom is het belangrijk om voor het afsluiten van een woonverzekering eerst vast te stellen om welke woonverzekering het gaat.