Redactie Ensie

Verzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-02-2016

2016-02-08

Glasverzekering

betekenis & definitie

Een glasverzekering dekt schade tegen al het glas rondom het huis waar licht door heen valt. Men dient voor het glas een aanvullende verzekering af te sluiten indien men glasschade vergoed wilt krijgen. Een glasverzekering dekt over het algemeen tegen al het onheil van buitenaf.

Ramen en andere vormen van glas rondom het huis zijn betrekkelijk makkelijk te beschadigen. Een glazen ruit is door onvoorzichtig handelen of door een rondvliegende bal snel gebroken. In dat geval wilt men dit met spoed verhelpen, een gebroken ruit kan een onveilig gevoel geven en biedt geen bescherming tegen bepaalde weersomstandigheden. Indien men een glasverzekering heeft afgesloten, wordt men zo snel mogelijk geholpen bij schade aan glas. Bij een glasverzekering is meestal alleen het glas rondom het huis verzekerd dat is bedoeld om licht door te laten. Glazen om uit te drinken of van bijvoorbeeld een aquarium vallen hier niet onder, dit wordt gezien als inboedel.

Een glasverzekering is doorgaans een stuk goedkoper dan andere verzekeringen. De premie voor een glasverzekering kan echter uiteenlopen. Hoeveel men betaalt, is vaak afhankelijk van de plek waar men woont, hoe groot het huis is en uit hoeveel kamers het huis bestaat. In geval van glasschade wordt vrijwel alles vergoed. Oftewel, de kosten van het nieuwe glas, de kosten om het nieuwe glas te plaatsen en de kosten voor tijdelijke maatregelen die men neemt in de tijd dat het glas kapot is. Bij speciale soorten glas, bijvoorbeeld glas in lood of gebrandschilderd glas, dient men vanwege de hogere waarde vaak een extra hoge premie te betalen.