Redactie Ensie

Verzekeringsbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 08-02-2016

2016-02-08

Globetrotter reisverzekering

betekenis & definitie

Een globetrotter reisverzekering is een type verzekering die zich specialiseert in het dekken van risico’s voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Met name geschikt als men voor langere tijd gaat reizen, een stage gaat lopen of gaat werken als vrijwilliger.

Net als een kortlopende reisverzekering, wordt een globetrotter reisverzekering doorgaans eenmalig afgesloten voor een vooraf vastgesteld periode. Hierbij wordt men verzekerd tegen vrijwel alle risico’s die binnen de basisverzekering vallen. Dit verschilt per globetrotter reisverzekering en per verzekeraar. Bij het afsluiten van een globetrotter verzekering kan men doorgaans nog aanvullende keuzes maken over de risico’s waar men tegen gedekt wilt zijn. Op deze manier is een globetrotter reisverzekering vaak een verzekering gericht om een specifiek situatie en daardoor voor veel mensen die langer naar het buitenland gaan erg aantrekkelijk. Een globetrotter reisverzekering wordt doorgaans voor minimaal één maand en maximaal 24 maanden afgesloten.

In het geval men van plan is voor langere tijd naar landen te gaan waar het risico op bepaalde ziektes groter is, bijvoorbeeld malaria of hoogteziekte, kan men vooraf advies vragen over inentingen en andere voorzorgsmaatregelen. Daarnaast moet men er rekening mee houden dat sommige zorgkosten in andere landen in prijs kunnen verschillen in vergelijking met Nederland. Hoewel je met een globetrotter reisverzekering verzekerd bent tegen alle risico’s in het basispakket, ben je zelf verantwoordelijk voor een eventueel prijsverschil in zorgkosten. De verzekeraar vergoed dan doorgaans de Nederlandse zorgkosten, het verschil in prijs moet men zelf betalen.

Omdat globetrotter reisverzekeringen zich met name richten op mensen die voor langere tijd in het buitenland zijn, krijgen jongeren vaak korting. Op deze manier is men verzekerd wanneer men bijvoorbeeld voor een periode in het buitenland gaat studeren of een stage gaat lopen.