Pensioen

Pensioenbegrippen omschreven

Gepubliceerd op 12-10-2016

2016-10-12

Fictieve deelnemersjaren

betekenis & definitie

Fictieve deelnemersjaren zijn jaren die als het ware worden meegenomen wanneer men overstapt naar een nieuwe werkgever. Bij een dergelijke overstap vervallen alle eerder gewerkte jaren die hebben bijgedragen aan de pensioenopbouw. De fictieve deelnemersjaren compenseren dit verlies aan dienstjaren.

Een overgroot deel van de Nederlanders bouwt via de werkgever een pensioen op. Dit pensioen, vaak een collectief pensioen genoemd, komt bovenop de AOW waar iedereen boven een bepaalde leeftijd recht op heeft. De hoogte van het bedrag dat men afdraagt in verhouding met het bedrag dat men uiteindelijk zal ontvangen, is hierbij veelal afhankelijk van het aantal jaren die men voor een bepaalde werkgever in dienst is. Over het algemeen geldt dat hoe langer men werkt bij een werkgever, des te gunstiger deze verhouding. Oftewel hoe hoger de uiteindelijke uitkering van pensioen. Wanneer men overstapt naar een andere werkgever, vervallen deze dienstjaren, waardoor men hiervan geen voordeel meer ondervindt. Om hiervoor te compenseren neemt men een aantal fictieve jaren mee naar de nieuwe werkgever, dit zijn de fictieve deelnemersjaren of fictieve dienstjaren.

Fictieve deelnemersjaren zijn dus jaren die men bij de ene werkgever heeft gewerkt, maar worden gezien als jaren die men bij een andere werkgever heeft gewerkt. Hoeveel fictieve deelnemersjaren men kan meenemen naar een nieuwe werkgever, is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de hoogte van het opgebouwde pensioen bij de oude werkgever en de Factor A, oftewel de jaarlijkse aangroei, van de nieuwe regeling.