Château Saint-Pierre betekenis & definitie

Château Saint-Pierre ontleent zijn naam aan baron de Saint-Pierre, die het wijngoed - toen Château Seranqan geheten - in 1767 kocht.

Na het overlijden van de baron werd de bezitting opgedeeld. Dit gebeurde in 1832; de Antwerpse familie Van den Bussche bracht beide delen 90 jaar later weer bijeen -echter zonder het château. Via een ingewikkelde transactie werd een stuk van Saint-Pierres wijngaard in 1981 door Henri Martin overgenomen en samengevoegd met het château. Vervolgens werd dit 17e-eeuwse gebouw geheel gerestaureerd. Na Martins overlijden bouwde diens opvolger, schoonzoon Jean-Louis Triaud, een futuristische, controversiële chai. Deze wordt zowel gebruikt voor Château Saint-Pierre als voor Château Gloria. De wijn van Saint-Pierre heeft dikwijls een substantiële, romige smaak met facetten

eig. Frangoise Triaud opp. 17 ha prod. 9.000 druiven B cs 70% MER 20% CF 10% ov. wijndomein(en) Château Gloria (St-Julien); Château Bel Air (Haut-Médoc); Château Haut-Beychevelle Gloria (St-Julien).

Gepubliceerd op 30-03-2017