Château de Fieuzal betekenis & definitie

Dankzij de in Zweden geboren Erik Bocké werd Château de Fieuzal voor zijn rode wijn toegelaten tot de crus classes van de Graves. Eenzelfde esprit toonde Gérard Gribelin, die als schoon¬zoon van de nieuwe eigenaar in 1974 de leiding kreeg en het domein sindsdien op perfectionis¬tische wijze verder gestalte gaf.

De wijngaard werd vergroot, er verrees een echt chateau, de kelders werden gemoderniseerd, en zowel de rode als de witte wijn steeg verder in kwaliteit. Rode Fieuzal bezit veel smaak met delicieus, rijp fruit, nobele houtimpressies (met ook toast en vanille) en een rijke finale, voorzien van beschaafde tannines. Minstens zo indruk¬wekkend is de witte wijn waarvan geur en smaak een briljante, karaktervolle combinatie vormen van diverse soorten fruit (appel, kruis¬bes, citroen, peer, perzik) en ingetogen, toastachtig eikenhout. Sinds 1994 is Château de Fieuzal in handen van Fructivie, een verzeke¬ringsbedrijf van een Franse bank; Gribelin bleef aan het roer.

eig. SA Château de Fieuzal / Gérard Gribelin opp. 45 ha prod. 12.000, wit 3.000 druiven B cs 60% MER 30% PV 5% CF 5% druiven W SEM 50% SAUV B 50% 2e wijn l'Abeille de Fieuzal ov. wijndomein(en) Château Haut-Gardère (Pessac-Léognan)', Château Le Bonnat (Graves)

Gepubliceerd op 07-04-2017