Château Haut-Gardère betekenis & definitie

Schuin tegenover Château de Fieuzal gelegen bezitting die tot aan de Tweede Wereldoorlog een uitstekende reputatie genoot en daarna in verval raakte. De druivenstokken werden toen zelfs vervangen door pijnbomen.

In 1979 maakten de dennen weer plaats voor druiven en bloeide Haut-Gardère weer op als wijndomein. Dit gebeurde onder leiding van Jacques en Bernadette Lesineau; in 1995 verkochten ze het wijngoed aan de Banque Populaire. De rode wijn valt in het algemeen op door zijn zeer aangename, genuanceerde smaak waarin onder meer rokerige houttonen, rijp fruit en fijne tannines zijn waar te nemen. Sinds 1987 maakt Haut-Gardère een witte wijn. Deze wordt vergist in nieuwe vaten: solide smaak met in het aroma veel hout, toast, vanille en noten, alsmede een beheerste fruitigheid.

eig. SA Château de Fieuzal / Gérard Gribelin opp. 25 ha prod. 10.500, wit 2.700 druiven B cs 55% MER 40% CF 5% druiven W SAUV B 55% SEM 35% MUSC 10% ov. wijndomein(en) Château de Fieuzal (Pessac- Léognan); Château Le Bonnat (Graves)

Gepubliceerd op 07-04-2017