Rode en witte Bordeaux uit Cadaujac in de Graves, Frankrijk
In 1953 en 1959 is Bouscaut zowel met zijn rode als met zijn witte wijn bij de Grand Cru Classé geklasseerd. Château Bouscaut is het eerste grote wijngoed ter hoogte van Graves-Sautemes op de weg van Bordeaux naar Toulouse. Het château is een mooi middeleeuws gebouw met ook moderne invloeden. Opmerkelijke wandtapijten, een zwembad en een groot ommuurd park. De wijnopslagplaats is in tweeën verdeeld. Eén deel voor de rode wijnen, die in enorme eikehouten kuipen gisten, het andere deel voor de witte, die door middel van een elektrische pers wordt uitgeperst.
Beide worden de eerste dag in een reservoir gedaan, en na het aftappen rechtstreeks in vaten, waar zij gisten en rijpen. Rode en witte wijnen rijpen naast elkaar verder in de opslagplaats.
Een groepje Amerikaanse wijnliefhebbers, bijeengebracht door Charles Wohlstetter, president van de Raad van Bestuur van de Continental Téléphoné,
en Howard Sloane, heeft het wijngoed in 1968 gekocht. Het kasteel werd in 1979 doorverkocht aan Lucien Lurton, de eigenaar van Château Brane-Cantenac, van Château Durfort en Château Climens in Barsac.
De rode wijn wordt gemaakt met 60% Merlot, 35% Cabernet Sauvignon, 5% Cabemet Franc. De witte met 70% Sémillon en 30% Sauvignon blanc.
Bijzonderheden: krachtig en gecorseerd. De wijn uit 1970 is de beste die deze cru ooit heeft opgeleverd. Een wijn die alle aandacht verdient.
Oppervlakte'. 39 ha rode en 5 ha witte wijn Gemiddelde produktie: 1500 kistjes witte en 10 000 kistjes rode wijn (een kistje bevat 12 flessen)