App betekenis & definitie

App is een afkorting van applicatie, wat computerprogramma betekent. Apps zijn computerprogramma’s, gemaakt om te draaien op een smartphone, smartwatch, tablet of een ander mobiel apparaat.

Deze apps voegen een extra functie toe aan het mobiele apparaat, zodat het een multifunctioneel communicatie apparaat wordt. Zo heb je social media apps, apps om muziek af te spelen, apps die de weersverwachting tonen, apps voor onderwijs, voor internetbankieren, spelletjes en ga zo maar door. Daarnaast zijn er ook veel bedrijven die via een app diensten beschikbaar stellen. Vaak is dat ter ondersteuning van een al bestaande dienstverlening, maar een app kan ook ingezet worden om het merk te versterken.

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen 3 soorten apps: web-apps, native apps en hybride apps. Web apps zijn apps die een mobiele versie van een website tonen. Hierbij laat de app alleen de belangrijkste onderdelen zien. Een native app kan gedownload worden uit de app-store en is dus niet opgebouwd van een website. Een hybride app is een mengeling tussen de twee, waarbij slechts een deel wordt ingevuld door de website.