Vleesch-extract
verduurzaamde bouillon, volgens de verschillende modificaties van Liebig’s voorschrift bereid; behalve voor bouillon, wordt het V. ook aangewend tot het bereiden van soep, enz. Het is in hoofdzaak een genotmiddel. Zie ook Liebig.
J. Kramer (1908)
verduurzaamde bouillon, volgens de verschillende modificaties van Liebig’s voorschrift bereid; behalve voor bouillon, wordt het V. ook aangewend tot het bereiden van soep, enz. Het is in hoofdzaak een genotmiddel. Zie ook Liebig.
Anthony Winkler Prins (1870)
Vleesch-extract, gelijk het te Fray-Bentos (zie aldaar) bereid wordt, bevat 13—29% water, 10,5—21,5% asch, 49,5—68,8% organische bestanddeelen en 4,9—9,3% stikstof. In de asch vindt men 42% kali, 23,5% keukenzout en 30,4% phosphorzuur. Het heeft dezelfde physiologische waarde als bouillon; doch daar geen van beide eiwitstoffen bevat, kunnen zij nie...
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: