koffie-extract
...
Wiktionary (2019)
koffie-extract - Zelfstandignaamwoord 1. sterk aftreksel van koffie Woordherkomst samenstelling van koffie en extract
E. de Bruyne, G.B.J. Hiltermann en H.R. Hoetink (1947)
is een vloeistof, die de geurgevende en werkzame bestanddelen van de koffieboon bevat. Op den duur veranderen echter smaak en reuk. Tegenwoordig wordt het vaak met behulp van verstuivingsapparaten tot een poeder verstoven.
dr. M. Wagenaar (1938)
Koffie-extract - Onder koffie-extract verstaat men een vloeistof, die de geurgevende en werkzame bestanddeelen van koffie bevat, in een concentratie overeenkomende met die in de koffieboon. Dit praeparaat verandert op den duur van smaak en reuk, vandaar dat het binnen niet al te langen tijd verbruikt moet gijn. Koffie-extract wordt in het Koffie- e...
dr. ir. P. Schoorl (1938)
Koffie-extract is een sterk aftreksel van koffie, bedoeld. om het gebruik van koffie te vereenvoudigen; men behoeft dan niet telkens opnieuw te zetten. Dit product is meestal vermengd met gebrande suiker (caramel). Indien ondoelmatig bewaard gaat de geur spoedig verloren.
Uitgeverij Joost van den Vondel (1933-1939)
is het product, dat verkregen wordt door koffie met water uit te trekken en daarna in te dampen. Het extractgehalte bedraagt minstens 6 %. K. vindt weinig ingang, vooral daar het zeer gemakkelijk schimmelt.
Oosthoek's Uitgevers Mij. N.V (1916-1925)
o., een aftreksel van koffie. (e) Aan koffieextract kunnen eventueel gebrande suiker (caramel), kleur en geurstoffen worden toegevoegd. In de industrie wordt koffieextract ge bruikt als grondstof voor de bereiding van →oplos koffie en gevriesdroogde koffie.
Gerelateerde zoekopdrachten
Log hier in om direct te kunnen beginnen met schrijven.
Wil je dit begrip toevoegen aan je favorieten? Word dan snel vriend van Ensie en geniet van alle voordelen: